„Te iubesc mult?”

Una din expresiile care ma scoate din minti este “Te iubesc mult”. Evident, ce ma enerveaza este acel mieros “mult” care insinueaza ca poti iubi si mediu si putin sau doar un pic.

De fapt, poate ca exista si “Te iubesc putin”. Te iubesc putin sau Te iubesc doar uneori. Acestea se manifesta extrem de imprevizibil, in functie de necesitati.

E trist sa intelegi umilinta prin care trece persoana care iubeste cu adevarat.

“Eu te iubesc, dar nu-ti pot oferi totul, nu te pot face fericita, asa ca nu ma astepta, vezi-ti de viata ta, poate intr-o zi…” Cam asta spune barbatul care place o femeie suficient cat sa o sune, sa flirteze cu ea, sa se culce cu ea, dar nu atat cat sa imparta cu ea grijile si stresul si planurile de sarbatori, si zilele in care nu se simte bine sau poate chiar viata de zi cu zi in sine.

Iar aia cu “poate intr-o zi” e de fapt bomboana de pe coliva. Este geamul lasat deschis dupa incuierea portii pentru a le permite hotilor sa intre in casa dupa lasarea noptii. Ne facem ca ne-am despartit, dar nu se stie niciodata cand am chef sa iti mai dau un telefon…

Iubirea asta egoista se manifesta cu intreruperi, dupa chef si nevoi, fara sa tina cont de dorintele, sentimentele celuilalt sau de statutul pe care i-l ofera nefericitului/nefericitei care e iubit asa si asa. Ca intotdeauna in astfel de cupluri, unul sufera ca nu e iubit de-adevarate-lea si se tot explica celor din jur: “munceste atat de mult incat nu se poate atasa de nimeni” sau “relatia cu mine e serioasa pt el”.

Cunosc multi nefericiti iubiti putin sieu sunt unul din ei. Mi-e atat de mila de cei care cred ca si daca iubesti putin se pune, incat incep sa cred ca a spune “te iubesc mult” nu e totusi o prostie atat de mare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s